Икономиката на Швеция отбеляза спад с 8,6% през второто тримесечие

...
Икономиката на Швеция отбеляза спад с 8,6% през второто тримесечие
Коментари Харесай

Коронавирусът удари шведската икономика

Икономиката на Швеция означи спад с 8,6% през второто тримесечие на годината. Това заяви Националната работа за статистически данни. Негативните данни идват, макар че страната не наложи строги ограничавания поради ковид, написа БГНЕС.
Според статистическите данни, спадът в Швеция съставлява най-големия от най-малко 40 години насам. Брутният вътрешен артикул по отношение на второто тримесечие на 2019 година е намалял с 8,2%. 
За разлика от множеството страни в Европа, Швеция не наложи блокиране по време на пандемията от ковид. Но защото стопанската система на страната зависи от износа, следствията от световния спад въпреки всичко бяха бързи. Шведските управляващи упорстват, че тактиката им постоянно е била ориентирана към публичното здраве и в никакъв случай съответно към спасяването на стопанската система. Когато Швеция регистрира своите данни за Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие на годината, въздействието на пандемията COVID-19 към момента не беше явно и страната регистрира растеж от 0,1%. Това значи, че Швеция към момента не е в криза, което механически е дефинирано като стесняване на Брутният вътрешен продукт в две поредни тримесечия.
81 540 случая на ковид са регистрирани досега в Швеция. Жертвите на болестта са 5 760. Страната е на пето място по разпространяване на COVID-19 в Европа на милион население и на седмо по брой умряли на милион население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР