Икономиката на САЩ се свила с драматичните 32.9% през второто

...
Икономиката на САЩ се свила с драматичните 32.9% през второто
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ се срина с 33%, на Германия – с 12%

Икономиката на Съединени американски щати се свила с трагичните 32.9% през второто тримесечие, когато коронаврусната зараза затоври бизнесите, оставяйки без работа десетки милиони хира и изпращайки безработицата на ниво 14.7 %.

Рекорден спад регистрира и стопанската система на Германия – с 11.7% по отношение на същото тримесечие на предходната година.

Това сочат оповестената в четвъртък статистически данни за второто тримесечие на 2020 година

Спадът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати от близо 33% е най-сериозният, откогато през 1947 година стартира да се води статистика, посочи министерството на търговията на страната. Предишният връх е 10-процентово стесняване през 1958 година при ръководството на Дуайт Айзенхауър, напомня Асошиейтед прес.

Резултатът въпреки всичко е по-нисък от упованията на анализаторите, които залагаха на спад от 35%, и отразява отговора на Covid-19. Епидемиологичните ограничения за ограничение, наложени през март и април, отчасти са обезщетени от възобновяването на част от активността в някои райони на страната през май и юни, отбелязва Агенция Франс Прес, като се базира на министерското официално съобщение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР