Икономиката на САЩ може да загуби 13-14 милиарда долара, ако

...
Икономиката на САЩ може да загуби 13-14 милиарда долара, ако
Коментари Харесай

ЕК предупреди САЩ - ако наложите мита върху европейски коли, губите милиарди

Икономиката на Съединени американски щати може да загуби 13-14 милиарда $, в случай че бъдат въведени мита върху европейските коли. Оценката е на Европейската комисия и е представена от европейското издание на американския вестник Politico, което се базира на писмо, изпратено от Брюксел в Белия дом.
Вестникът отбелязва, че обсъжданото от администрацията на Тръмп вносно мито от 25% върху колите и аварийните елементи от европейски производители " ще нанесе удар на първо място и основно върху стопанската система на Съединени американски щати ".
В документа се отбелязва, че в този момент на територията на Съединени американски щати европейските компании създават 2,9 милиона коли или към 26% от производството на коли в Съединени американски щати. При това забележителна част от аварийните елементи за тях се внасят, което значи, че биха попаднали под ударите на вносните мита.
До 60% от колите, създавани на територията на Съединени американски щати от европейските компании коли са за експорт, в това число към Европейски Съюз, с което се усъвършенства комерсиалният баланс на Съединени американски щати.
От Брюксел споделят и, че съгласно първични оценки контрамита от Европейски Съюз ще обиден 294 милиарда $ от американския експорт, което значи 19% от износа на Съединени американски щати.
Припомняме, че от през вчерашния ден (1 юли) в действие са контрамитата от страна на Канада поради решението на Доналд Тръмп да постави мита от 25% за вноса на стомана и 10% за вноса на алуминий в Съединени американски щати. Канадските мита от 25% са върху произведения от метали, а от 10% - върху необятен диапазон други артикули, измежду които уиски, портокалов сок, бира.
Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати ще вкарват така наречен вторични наказания срещу компании, правещи бизнес с Иран, откакто Вашингтон напусна съглашението за иранската нуклеарна стратегия, съобщи БГНЕС.
На въпрос на телевизия Fox News дали ще вкарва вторични наказания против фирмите, в това число европейските, които работят с Иран, Тръмп отговори: " Да, несъмнено. Това и вършим ". Съединени американски щати към този момент принудиха редица огромни компании, измежду които Airbus и Boeing, да прекратят договорите си с Иран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР