Икономиката на САЩ леко е ускорила темпа на нарастване през

...
Икономиката на САЩ леко е ускорила темпа на нарастване през
Коментари Харесай

Американската икономика е нараснала с 4,1% в края на 2020 г.

Икономиката на Съединени американски щати леко е ускорила темпа на повишаване през последните три месеца на 2020-а по отношение на предварителната оценка. Брутният вътрешен артикул (БВП) на страната се е нараснал с 4,1 на 100 по отношение на предстоящите 4 на 100, заяви през днешния ден министерството на търговията, представено от Асошиейтед прес.

При все това с годишно струпване Брутният вътрешен продукт е понижен с 3,5 на 100 и това е най-големото намаляване от 1946 година, когато страната се възвръща от Втората международна война.

Икономистите обаче не престават да имат вяра, че 2021-а ще бъде година на забележителен скок поради предстоящите спомагателни тласъци, по-обхватното разпространяване на имунизациите и запазването на политиката на централната банка на ниски лихви.

Някои анализатори чака стопанска система да нарасне с 9 на 100 през настоящето тримесечие, а за цялата година упованията се Брутният вътрешен продукт да се усили с 6 на 100. Ако прогнозите се осъществен, това ще бъде най-силният ритъм на нарастване на Брутният вътрешен продукт, откогато стопанската система набъбна със 7,2 на 100 през 1984 година, когато президент беше Роналд Рейгън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР