Икономиката на САЩ изглежда е готова за значителни промени с

...
Икономиката на САЩ изглежда е готова за значителни промени с
Коментари Харесай

Икономиката на САЩ се държи стабилно – какво означава това за криптовалутите?

Икономиката на Съединени американски щати наподобява е подготвена за обилни промени с наближаването на идната среща на Федералния комитет по интервенциите на открития пазар (FOMC).

Спекулациите по отношение на прогнозите на представителите на Фед за 2024 година са многочислени, даже и когато упованията сочат, че актуалните федерални лихвени проценти ще останат непроменени.

С наближаването на идната среща, чието начало е планувано за след 11 дни, се виждат признаци на процъфтяваща американска стопанска система, като темповете на инфлация се охлаждат спрямо миналата година.

Подробен обзор на обстановката разкрива, че поради постоянния пазар на труда и умерената инфлация Федералният запас евентуално ще резервира актуалната си позиция във връзка с лихвените проценти.

Последните данни за показателя на потребителските цени (CPI) сочат забележителен спад на темповете на инфлация по отношение на миналата година. Забележително е, че сегашният ритъм на инфлация от 3.40% остава над целевия диапазон на Фед от 2%.

В сходство с тези наблюдения се чака целевите лихвени проценти по федералните фондове да останат непроменени и след идното съвещание.

Макар че съществува опция за леко намаляване до 5.25%, преобладаващите настройки сочат, че лихвите ще останат същите. Анализът на данните поддържа това, като графиките демонстрират 97.9% възможност да няма смяна.

Мнозина имат вяра, че капацитетът за непроменени лихвени проценти е на път да окаже влияние върху крипто сферата. Ако лихвите останат постоянни, се чака актуалният крипто пазар да продължи своята траектория. Въпреки това, при положение на нищожно намаляване до 5.25%, както институционалните вложители, по този начин и вложителите на дребно могат да потърсят благоприятни условия в по-волатилни активи.

Вследствие на това се чака цените на криптовалутите да изпитат засилен резултат, което в допълнение ще подтиква криптографското начинание в страната.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР