Икономиката на САЩ е загубила не по-малко от 6 млрд.

...
Икономиката на САЩ е загубила не по-малко от 6 млрд.
Коментари Харесай

S&P изчисли: Икономиката на САЩ е загубила поне 6 млрд.долара от спирането на работата на правителството


Икономиката на Съединени американски щати е изгубила не по-малко от 6 милиарда $ за времето, през което бе спряна работата на държавното управление. Това сочат калкулации на S&P Global Ratings. 35-дневния Shutdown се е отразил на продуктивността и икономическата интензивност на бизнеса, регистрират от S&P.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се съгласи на 25 януари да приключи 35-дневното прекратяване на работата на държавното управление и прекъсването на финансирането на бюджетните организации. Тръмп по този начин и не съумя да извоюва от Конгреса, в който преобладават демократите приемането на 5,7 милиарда $ за строителството на стена по границата с Мексико.

Така нареченият Shutdown е най-продължителният в историята на Съединени американски щати и е засегнал 9 от 15 министерства, както и доста от федералните организации, в това число и самостоятелни, като Агенцията по околната среда.

„ Въпреки че Shutdown завърши, той ще се отрази на увереността на бизнеса и настроенията на финансовите пазари “, означават от S&P.

Частичното прекъсване на работата на държавното управление на Съединени американски щати може да докара до намаляване на приходите и на паричните потоци на частните реализатори на държавните услуги. Големите снабдители на държавни услуги получават главната си част от приходите от министерство на защитата на Съединени американски щати. Тежести ще понесат и дребните снабдители, сътрудници на държавното управление на страната. Така да вземем за пример дете огромни компании Leidos Holdings Inc. и SAIC, обезпечават над 35 % от продажбите си за гражданските държавни организации. SAIC наскоро разгласи, че губи към 10 млн. $ на седмица поради прекъсването на работата на държавното управление, като уточни, че това визира към 30-35 % от бизнеса, както и, че държавното управление и дължи 50 млн. $. Много от по-малките частни компании също са мощно подвластни от държавните институции.
Съветът за стопански съвещания към държавното управление на страната по-рано оцени, че загубите през първото тримесечие на актуалната 2019 година може да са от порядъка на 0,1 % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР