Икономиката на САЩ е забавила темпа си на растеж до

...
Икономиката на САЩ е забавила темпа си на растеж до
Коментари Харесай

Белият дом потвърди забавянето на американската икономика

Икономиката на Съединени американски щати е забавила темпа си на напредък до 2 % през второто тримесечие на тази година по отношение на 3,1 % през първото, удостовери новата трета оценка на държавното управление, оповестена през днешния ден и представена от Маркетуоч и в. " Вашингтон пост ". Очакванията са бавният напредък да продължи до края на годината най-много поради комерсиалната война с Китай.
През интервала април-юни американският БВП (БВП) се е нараснал с годишен ритъм от 2 %, колкото сочеше и предходната оценка, заяви министерството на търговията, прецизира Българска телеграфна агенция.

 Предложенията за ограничение на имиграцията ще окажат напън върху икономическия напредък в Съединени американски щати, където наличната работна мощ се усилва по-бавно със застаряването на популацията, предизвести в това време през днешния ден президентът на Федералния запас в Далас Робърт Каплан, представен от Ройтерс.
" Ако си мислите, че в действителност ще намалите броя на имигрантите и ще увеличите Брутният вътрешен продукт, то тези две неща нямат връзка (...). Трябва да увеличите работната мощ ", сподели Каплан.
Той предлага Съединени американски щати да обмислят промени, които да разрешат повече имиграция въз основа на изследвания за нужните професионални умения. " Търговията и имиграцията се обрисуват значително като благоприятни условия за Съединени американски щати да нарастват по-бързо обратно на заканите ", твърди банкерът
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР