Икономиката на Русия няма вероятност да се върне на нивата

...
Икономиката на Русия няма вероятност да се върне на нивата
Коментари Харесай

Руската икономика няма да се върне на нивата отпреди войната до 2030 г.

Икономиката на Русия няма възможност да се върне на равнищата от преди войната преди края на това десетилетие. Войната в Украйна и по-строгите наказания утежняват дългогодишните стопански дефекти. Това оповестява Ройтерс, позовавайки си на отчет на Scope Ratings.

До края на 2023 година брутният вътрешен артикул (БВП) ще бъде с към 8% под равнището на производството през 2021 г ., съгласно прогнозата на надзорния орган за кредитен рейтинг.

Руската стопанска система е повишена с 4,7% през 2021 година, съгласно федералната статистическа работа Росстат. След 2023 година евентуалният напредък ще спадне до 1,0-1,5% годишно от 1,5-2,0%, реализирани преди войната, показва организацията.

" Руското държавно управление, подкрепено от Банката на Русия, употребява непредвидените доходи от експорт, с цел да смекчи непосредственото вътрешно икономическо влияние на войната в Украйна и глобите, само че дълготрайната вероятност се утежни ", сподели анализаторът на Scope Левон Камерян.

Ускоряването на приключването на капитали, лимитираният достъп до западни технологии и отрицателните демографски трендове ще продължат да попречват растежа и да усложняват резултатите от войната и глобите при неналичието на каквото и да е доста икономическо преструктуриране, съгласно отчета.

Около четири пъти повече частен капитал (64,2 милиарда долара) е изминал от Русия единствено през първото тримесечие на 2022 година в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година, се споделя в отчета.

Докладът на Scope предвижда, че частният бранш ще изтегли повече капитал от Русия тази година от 152-те милиарда $, изтеглени през 2014 година, когато Русия анексира Крим.
 В Русия чакат криза поради глобите
В Русия чакат криза поради глобите

Санкциите против енергоносителите към този момент се компенсирали от високите цени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР