Икономиката на Полша е една от най-обещаващите в Европа. Тази

...
Икономиката на Полша е една от най-обещаващите в Европа. Тази
Коментари Харесай

Големият залог на Полша: Всичко за ядрената енергия

Икономиката на Полша е една от най-обещаващите в Европа. Тази страна бързо се сближава с останалата част от Европейския съюз с помощта на разрастващата се промишленост и услуги. Тази добре смазана верига обаче има едва звено: енергетиката. Полша към момента е мощно подвластна от замърсяващите въглища. Правителството направи всичко належащо, с цел да постави завършек на тази взаимозависимост и макар че проектът му е противоречив, поляците са наясно: огромният им залог е нуклеарната сила. С построяването на няколко реактора те ще сложат завършек на проклятието от 80-те години, когато се опитваха да осъществят няколко разнообразни проекти, които се провалиха по разнообразни аргументи, написа. 

Полша е една от дребното страни в Централна Европа без нуклеарна сила. Опитите за създаване на електроцентрала през 80-те години бяха осуетени от злополуката в Чернобил през 1986 година и от финансовите проблеми в Полша, чиято стопанска система пострада тежко в ранните стадии на капиталистическата епоха.

Тези първични съмнения в този момент се трансфораха в великански стъпки, които доведоха страната до натоварен напредък, до момента в който не показа приход на глава от популацията при паритет на покупателната дарба от $36 000, доста покрай Испания. Нивото на безработица е спаднало от 20% през 2005 година до 5,5% през днешния ден. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР