Икономиката на Обединеното кралство ще загуби 252 милиарда лири ($348

...
Икономиката на Обединеното кралство ще загуби 252 милиарда лири ($348
Коментари Харесай

$350 млрд. губи Великобритания от Брекзита

Икономиката на Обединеното кралство ще загуби 252 милиарда лири ($348 млрд.) в границите на 15 години, в случай че напусне Европейски Съюз без комерсиално съглашение с Брюксел. Това заяви в събота английският вестник " Индипендънт ". Изданието се базира на данни от изследване, извършено от платформата за битка с Брекзита - The Best for Britain Group (Най-доброто за Великобритания).

Прогнозите се основават на приключването на информация от държавното управление. Според сюжета, в случай че Лондон въпреки всичко успее да реализира съглашение с Брюксел за свободната търговия, спадът в Брутният вътрешен продукт на Обединеното кралство за 15 години ще бъде 131 милиарда паунда ($181 млрд.). Ако държавното управление промени позицията си и резервира участието на Обединеното кралство в митническия съюз и единния европейски пазар, загубите ще възлязат на 52 милиарда паунда ($72 млрд.).

Председателят на групата " Най-доброто за Англия " Марк Малък-Браун означи, че Брекзитът ще удари най-тежко в сферите на опазването на здравето, образованието и обществените услуги на кралството. " Всичко това демонстрира, че най-хубавият вид за популацията на цялата страна е да остане и да поддържа съглашението, което имаме ", сподели Марк Малък-Браун.

Официалните диалози сред Лондон и Брюксел по отношение на изискванията, по които Англия ще се отдръпна от Европейски Съюз, започнаха на 19 юни 2017 година в белгийската столица. Година по-рано, по време на референдума по този въпрос в Обединеното кралство, победа с 51,9% бе извоювана от съперниците на европейската интеграция. Самият Брекзит ще се организира на 29 март 2019 година, след което ще има временен интервал, който ще продължи до 31 декември 2020 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР