Икономиката на Китай започва 2018 г., изправяйки се пред, както

...
Икономиката на Китай започва 2018 г., изправяйки се пред, както
Коментари Харесай

Рисковете пред втората световна икономика през 2018 г.

Икономиката на Китай стартира 2018 година, изправяйки се пред, както личните ѝ водачи го назовават, три години на " сериозни борби ", написа Bloomberg. Трите най-важни ще са за справяне с вътрешния дълг, бедността и замърсяването. Заслужава си да отбележим и повишението на лихвите и заканите за комерсиална война, които идват от Съединени американски щати.

Втората най-голяма стопанска система стартира годината в мощна позиция с регистриран напредък през 2017 година, който за първи път се забърза от 2010 година насам. Очакванията са обаче, че през 2018 година той ще се забави. А държавното управление на Си Дзинпин дава сигнали, че е предостатъчно и на по-скромен растеж, в случай че може да бъде направена сериозна стъпка към понижаване на най-големия риск - крехкостта на финансовата система на страната.

" Значителните несъответствия в стопанската система не престават да основават опасности пред развиването през 2018 година ", споделя Ражив Бисвас, основен икономист за района в IHS Markit. Той показва още, че рисковете пред Китай могат да основат проблем и за целия район, който е сензитивен към протичащото се в страната.

Комунистическата партия неотдавна възобнови обещанието си да работи за надзор и предварителна защита на финансовите опасности, наричайки го главно предизвикателство за идващите три години. Докато финансовата система се отваря от ден на ден за непознати компании, съотношението на дълга към брутния вътрешен артикул е напът да доближи 320 % до 2022 година

Затягането на финансовите и еколигични регулации, с цел да бъде понижен дълга, може да провокира земетресения през 2018 година, които да забавят строителната промишленост, което ще навреди на цялостния напредък.

Значителен риск може да се окаже и американският президент Доналд Тръмп, който се обръща към протекционизъм и се надява да успее да понижи комерсиалния недостиг с Китай. Пекин ще гледа към Вашингтон и поради опцията Федералният запас да увеличи лихвите с повече от предстоящото, което да прати доларът нагоре.

Не можем да не споменем и опцията за задълбочаване на спора сред Съединени американски щати и Северна Корея, което ще има тежки последици за стопанските системи на целия район. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР