Икономиката на Китай ще поддържа определено ниво на растеж, при

...
Икономиката на Китай ще поддържа определено ниво на растеж, при
Коментари Харесай

Спадът на печалбите на китайските промишлени компании продължава

Икономиката на Китай ще поддържа " несъмнено равнище " на напредък, при което ще бъде интензивен преходът на страната към по-качествен стопански напредък. Това съобщи новият министър председател на азиатската страна Ли Цян пред задгранични представители, участващи в Китайския конгрес за развиване в Пекин, оповестиха локалните държавни медии, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция. 

На този декор спадът на облагите на китайските промишлени компании се задълбочава през първите два месеца на 2023 година, демонстрират най-новите публични стастически данни.

Рязкото понижаване на облагите, с  22,9 на 100, през януари и февруари е знак за неподходящо начало на годината за китайската промишленост като цяло. То е предхождано от понижаване с 4,0 на 100 на облагите, които тя е генерирала през предходната година.

Сред главните аргументи за тази наклонност са незадоволителното търсене на продукцията и високите индустриални цени на фона на опитите на втората по величина стопанска система в света напълно да се отърси от резултатите на пандемията от ковид. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР