Икономиката на Китай се сви рязко през второто тримесечие на

...
Икономиката на Китай се сви рязко през второто тримесечие на
Коментари Харесай

Икономиката на Китай се свива рязко

Икономиката на Китай се сви внезапно през второто тримесечие на годината, нанасяйки големи вреди върху бизнеса, оповестява Reuters. Основната причина за това са продължителните локдауни поради Covid-19 в страната.

Брутният вътрешен артикул на Китай е намалял с 2,6% през второто тримесечие на 2022 година по отношение на предходното, демонстрират формалните данни. На годишна база Брутният вътрешен продукт през тримесечието април-юни е повишен с 0,4%, като не оправдава прогнозата за растеж от 1,0%, демонстрира изследване на Reuters.

За първата половина на годината Брутният вътрешен продукт на страната се усилва с 2,5%, много под задачата на държавното управление от към 5,5% напредък.
 През 2023-а Китай към този момент няма да е най-населената страна в света
През 2023-а Китай към този момент няма да е най-населената страна в света

Според отчет на Организация на обединените нации международното население ще доближи 8 милиарда през 2022 година

Припомняме, че цялостни или частични локдауни бяха наложени в огромните центрове в цялата страна през март и април, в това число в комерсиалната столица Шанхай, която означи годишно стесняване от 13,7% на Брутният вътрешен продукт през последното тримесечие.

И до момента в който доста от тези ограничавания към този момент са отстранени и данните от юни оферират признаци на известно икономическо усъвършенстване, анализаторите не чакат бързо икономическо възобновяване. Китай се придържа към твърдата си политика за нулев Covid на фона на нови огнища, а пазарът на парцели в страната е в бездънен спад и световните вероятности се помрачават.
 Над 20 000 банкери и търговци спят в офисите си в
Над 20 000 банкери и търговци спят в офисите си в " китайския Wall Street " в Шанхай

На фона на следващия локдаун в страната поради Covid-19

Данните идват в миг на опасения за идна световна криза.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР