Икономиката на Китай се разшири с 8,1% през 2021 г.,

...
Икономиката на Китай се разшири с 8,1% през 2021 г.,
Коментари Харесай

Икономиката на Китай нарасна с 8,1% през 2021 г.

Икономиката на Китай се разшири с 8,1% през 2021 година, само че страната е изправен пред напън да поддържа интензивността, откакто ръководещата комунистическа партия принуди голямата промишленост за недвижими парцели да понижи възходящия си дълг. Това съобщи Асошиейтед Прес.

Растежът във втората по величина стопанска система в света се намали до 4% по отношение на миналата година през последните три месеца на 2021 година , сочат държавни данни от понеделник. Това е по-малко от 4,9% през предходното тримесечие и от впечатляващите 18,3% през първите три месеца на 2021 година

Анализатори предизвестяват, че слабото развиване ще се резервира и през тази година заради новите огнища от ковид и намаляването на дълга. Това може да има световни последствия, като намали търсенето на стомана, потребителски артикули и други вносни артикули в Китай.

Поднебесната република се възвърне бързо от пандемията, само че интензивността се забави, защото Пекин стегна контрола върху заемите в бранша на недвижимите парцели , което докара до спад в строителството, осигуряващо милиони работни места. Това ускори паниката на потребителите по отношение на разноските, както и безпокойството на финансовите пазари по отношение на вероятни неизпълнения от страна на строителните бизнесмени.

" Натискът за понижаване на растежа ще се резервира и през 2022 година ", съобщи в отчет Томи Ву от Oxford Economics. Според него държавното управление евентуално ще окаже " политическа поддръжка " , с цел да задържи годишния напредък над 5%.
 Световната банка предвижда сериозен спад на китайската стопанска система през 2022 година
Световната банка предвижда сериозен спад на китайската стопанска система през 2022 година

Очакванията са за втория най-бавен ритъм на напредък от 1990 година насам
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР