Икономиката на Китай расте за второ поредно тримесечие и със

...
Икономиката на Китай расте за второ поредно тримесечие и със
Коментари Харесай

Втората най-голяма икономика продължава да расте

Икономиката на Китай пораства за второ следващо тримесечие и със стойности, надхвърлящи упованията.

От статистическата работа в страната обявиха, че растежът на Брутният вътрешен продукт за второто тримесечие е бил 6.9% по отношение на миналата година. Междувременно вложителите следят втората по величина стопанска система в света поради признаци на закъснение на фона на угриженост за високите нива на дълга, написа CNBC.

Анализатори, интервюирани от Reuters, приблизително чакаха растеж от 6.8% в интервала април-юни по отношение на същото миналогодишно равнище и спрямо растежа от 6.9% през първото тримесечие.

Икономистите предвидиха още, че Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие ще нарасне с 1.7% по отношение на предходното тримесечие. А продажбите на дребно в страната се повишиха с 11% през юни, което е по-добро показване от прогнозата на Reuters за скок от 10.6%.

" Преди година по това време нещата бяха леко рисковани поради опасенията по отношение на закъснение на растежа и напън върху приключването на капитал и валутата, само че както чакахме в навечерието на партийния конгрес, стабилността надви. Инерцията на растежа остана много висока... ", разяснява обстановката Стивън Шварц, началник на азиатско-тихоокеанския рейтинг във Fitch.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР