Икономиката на Китай като цяло продължи да набира скорост и

...
Икономиката на Китай като цяло продължи да набира скорост и
Коментари Харесай

Управителят на КНБ изрази увереност, че Китай ще постигне целта от 5% икономически ръст за цялата година

Икономиката на Китай като цяло продължи да набира скорост и се чака да реализира задачата за напредък от 5 % за цялата година, съобщи шефът на Китайската национална банка (КНБ) Пан Гуншън по време на конференция в Хонконг, проведена от Паричния орган на региона (HKMA) и Банката за интернационалните разплащания (BIS).

„ Уверен съм, че Китай ще се радва на резистентен напредък през 2024 година и по-късно “, сподели Пан, добавяйки че „ китайската стопанска система остава доста устойчива с помощта на своите мощни страни, като дарба за нововъведения, огромен пазар, добра инфраструктура, добре открити индустриални вериги, богати и добре образовани човешки запаси “.

„ Сега би трябвало да се съсредоточим повече върху подобряването на икономическата конструкция и образуването на нови мотори на растежа. Продължаващата икономическа промяна ще бъде дълъг и сложен път, само че това е път, който би трябвало да извървим “, акцентира той.

Индексът на потребителските цени в Китай, главен измерител на инфлацията, последователно доближава дъното, сподели той. „ Не считаме, че спадът в цените на храните ще се задържи и чакаме показателят да се повиши по-късно “, сподели Пан.

Отбелязвайки, че Хонконг е един от главните интернационалните финансови центрове, Пан Гуншън даде обещание КНБ да продължи да основава удобна среда за бизнеса с юани в спецрайона и да поддържа ролята му като световен център за ръководство на активи, за ръководство на риска и задачата му да се трансформира в притегателно място за финтех и зелени финанси в Азиатско-тихоокеанския район.

„ Вярваме, че с всичките си мощни страни, удобна политическа среда и надарени и работливи хора, позицията на Хонконг като интернационален финансов център ще бъде в допълнение засилена “, сподели Пан Гуншън.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР