Икономиката на Германия вероятно е възобновила растежа си през пролетта,

...
Икономиката на Германия вероятно е възобновила растежа си през пролетта,
Коментари Харесай

Край на рецесията в Германия: Немската икономика тръгна нагоре

Икономиката на Германия евентуално е възобновила растежа си напролет, поставяйки завършек на късата техническа криза, в която навлезе през зимните месеци. Тази прогноза е обрисувана в отчет на немската централна банка " Бундесбанк " (Bundesbank), оповестен през днешния ден и представен от ДПА, съобщи economynews.bg и Българска телеграфна агенция. 

Частното ползване, което бързо се свиваше, се е нормализирало, регистрира институцията. 

Трудовият пазар остава в добра форма, със мощен напредък на заплатите, до момента в който повишаването на цените е било по-умерено. Компаниите от бранша на услугите евентуално са били най-облагодетелствани от усъвършенстваните условия в тримесечието сред април и юни. 

През зимата немската стопанска система навлезе в техническа криза с две поредни тримесечия на спад - сред октомври 2022 година и март 2023 година. Повечето специалисти показват негативната динамичност като причина за високата инфлация, която подтиска потребителските разноски и понижава търсенето на немски промишлени артикули в чужбина. 

" Бундесбанк " обаче предизвестява, че мрачните настройки на бизнеса може би указват, че икономическото възобновяване през останалата част от годината ще е по-нерешително през останалата част от годината. 

Централната банка предвижда леко стесняване на немската стопанска система за настоящата година като цяло - с 0,3 на 100, само че чака обновяване на растежа през последващите две години. 

По-положителни са упованията, че усложненията с веригите за доставки, които от известно време са съществено усложнения за бизнеса, ще продължат да отслабват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР