Икономиката на Германия може да загуби 12,7 процента от своя

...
Икономиката на Германия може да загуби 12,7 процента от своя
Коментари Харесай

Икономиката на Германия може да понесе загуби за 193 милиарда евро, ако руският газ спре

Икономиката на Германия може да загуби 12,7 % от своя евентуален размер през втората половина на тази година, в случай че изцяло бъдат прекъснати доставките на съветски природен газ. Това демонстрират данните от изследване на профилираната компания за стопански разбори " Прогноз " (Prognos), извършено по поръчка на Баварската на индустриална асоциация (VBW), заяви Ройтерс.

Най-засегнати от възможното преустановяване на съветските газови доставки за Германия ще бъдат стоманодобивната, химическата, стъкларската и текстилната промишленост, както и производителите на храни и керамични произведения, настояват анализаторите от " Прогноз ". Според тях евентуалните загуби от неосъществена продукция може да доближат 193 милиарда евро за интервал от шест месеца.

През предходната седмица Германия задейства втората фаза от тристепенния си проект за дейности при проблеми с доставките на природен газ.

Правителството на страната с най-голяма стопанска система в Европа уточни, че решението да разгласи " степен на паника " е взето след свиването на съветските доставки от 14 юни насам и запазващите се високи цени на газовия пазар.

Федералната република е изправена пред рецесия, оповестиха ръководещите в Берлин. Те предизвестиха, че постигането на задачите за запълване на газовите складове преди зимата е застрашено поради намаляващите доставки от Русия.

Третата и най-висока степен по проекта на немското държавно управление е " изключително състояние ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР