Икономиката на Франция няма да успее да възвърне инерцията си

...
Икономиката на Франция няма да успее да възвърне инерцията си
Коментари Харесай

Възстановяването на Франция от Жълтите жилетки е твърде бавно

Икономиката на Франция няма да успее да възвърне инерцията си с предстоящата по-рано скорост след митингите на " Жълтите жилетки ", сочи проучване на централната банка, представено от Bloomberg.

Втората най-голяма стопанска система в еврозоната ще се разшири с 0,3 % през първите три месеца на годината, демонстрират резултатите от постоянното месечно бизнес проучване, извършено през февруари. По-рано централната банка предвиждаше 0,4 % напредък.

Резултатите акцентират терзанията, че стопанската система на еврозоната не страда просто от краткотрайни усложнения. Миналата седмица Европейската централна банка понижи прогнозите си за икономическа агресия за тази година и разгласи ограничения за стимулиране на кредитирането.

Все отново има и добра вест. Изследването сочи, че настроенията в производството се повишават с два базисни пункта до 101 и още веднъж са над междинното дълготрайно равнище от 100. В сферата на услугите индикаторът остава неизменен на 101.

Бизнес водачите и в промишлеността, и в услугите чакат продължение на растежа през март.

Протестите на " Жълтите жилетки " нанесоха загуби от над €10 милиарда на Франция, пресметна по-рано министър председателят на страната. Бунтовете наранена веригите за доставки и продажбите на дребно, а локална асоциация пресметна, че търговците са изгубили към €1 милиарда доходи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР