Икономиката на еврозоната запази солидния си темп на растеж и

...
Икономиката на еврозоната запази солидния си темп на растеж и
Коментари Харесай

Германия води еврозоната към рекорден растеж, но какви са рисковете?

Икономиката на еврозоната резервира солидния си ритъм на напредък и през третото тримесечие на 2017 година, продължавайки да поддържа най-хубавите си годишни резултати за последното десетилетие.

Брутният вътрешен артикул на валутния съюз се покачва с 0.6%, потвърждавайки прогнозите. В Германия, най-голямата стопанска система на континента, растежът се форсира до 0.8%, до момента в който в Италия се увеличи до 0.5%, оповестява Евростат.

Подкрепена от паричните тласъци на Европейската централна банка, стопанската система на единната валута се съвзе от интервал на рекордна безработица и дефлация.

Сега тя се насочва към най-хубавите равнища на напредък от интервала преди финансовата рецесия, а МВФ я дефинира като съществена причина за усъвършенстване на световния напредък.

 Растежът в еврозоната за последните 2 години
Източник:

Растежът в еврозоната за последните 2 години

Еврото реагира позитивно на икономическите данни, повишавайки цената си с 0.4%. ЕЦБ пое отговорността за възобновяване на общата валута след рецесия, която заплаши оцеляването на валутния съюз.

Вицепрезидентът на централната банка Витор Констанцио съобщи, че политиците са " извънредно сполучливи " в направляването на възобновяване посредством понижаване на лихвените проценти и стимулиращи стратегии.

Неговият сътрудник от управителния съвет на ЕЦБ Беноа Кьоре счита, че възходът на района евентуално е най-силният от съвсем 2 десетилетия от позиция на " непоклатимост и баланс ", създавайки благоприятни условия за структурни промени, които ще се случват, когато политиците съществено понижат паричните тласъци.

 Златният интервал на стопанската система на Европа
Златният интервал на стопанската система на Европа

Еврозоната към този момент не е " болният човек "

Желанието за сходни ограничения сега се тества в Германия, където канцлерът Ангела Меркел е в заключителната част от съдружните договаряния за основаването на ново държавно управление, като другите фракции в комплицираните многопартийни договаряния остават надалеч една от друга.

Всички решения на бъдещите съдружни сътрудници дали да се понижат налозите, или да се дадат повече пари за обучение и цифрова инфраструктура, ще се отразят на вероятностите за напредък на Германия. Скоростта на икономическо разширение през идващите 2 години наподобява надвишава темпа, който е резистентен в дълготраен проект.

" Колкото и мудни и сложни да са съдружните договаряния в Берлин, изразходването на повече пари по наше мнение остава най-лесният за единодушие общ знаменател за всяко последващо немско държавно управление. Има доста способи за удължение на сегашния златен цикъл ", разяснява Карстен Бжески, основен икономист в ING-Bank.

Рисковете

В Германия скокът в брутния вътрешен артикул се дължи на износа, а вложенията се усъвършенстваха, защото фирмите похарчиха повече за ново съоръжение.

И до момента в който тази инерция оказва поддръжка както на еврозоната, по този начин и за световната икономическа вероятност, темпът също значи, че Германия евентуално се стреми към оптималния си потенциал, с отражение върху инфлационния напън.

Германският показател на инвеститорското доверие ZEW набъбна през ноември за трети следващ месец до 18.7 пункта, не успявайки да доближи предстоящите 19.5 пункта. И въпреки всичко данните са най-високите от май, което демонстрира, че вероятността за немската стопанска система продължава да бъде " задоволително позитивна ", съобщи президентът на ZEW Ахим Уамбах в изказване.

" Можете да почувствате, че немската стопанска система в действителност бръмчи. Наблюдаваме много здрава картина, което повдига въпроса: къде е ограничаването на скоростта? ", съобщи Холгер Санде, основен анализатор за Европа в Nordea Markets в Копенхаген.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР