Икономиката на Европа сега е изправена пред перспектива на значително

...
Икономиката на Европа сега е изправена пред перспектива на значително
Коментари Харесай

ЕС: Ценовият шок в Европа ще продължи по-дълго с по-малък икономически растеж

Икономиката на Европа в този момент е изправена пред вероятност на „ доста по-бавен напредък “, както и пред по-голям и по-траен ценови потрес спрямо интервала единствено преди два месеца, сподели Европейската комисия.

Насрещните ветрове, подбудени от последствията от войната на Русия в Украйна, са толкоз съществени, че основаната в Брюксел изпълнителна власт на Европейския съюз понижи с съвсем цялостен % прогнозата си за 2023 година

ЕК също по този начин предвижда, че инфлацията ще доближи връх по-късно и ще се задържи по-дълго. Прогнозите демонстрират инфлация от 7,6% през 2022 година - нарастване от по-ранната прогноза от 6,1% - и приблизително 4% през идната година. Това е двойно повече от задачата на Европейската централна банка.

„ Действията на Москва прекъсват доставките на сила и зърно, покачват цените и отслабват увереността на потребителите “, сподели еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони. „ Тъй като ходът на войната и надеждността на доставките на газ са под въпрос, тази прогноза е обект на висока неустановеност и опасности от спад. “

Новите прогнози илюстрират все по-лошата вероятност, пред който е изправена ЕЦБ, до момента в който се приготвя за първото си нарастване на лихвените проценти от повече от десетилетие и се бори с първият паритет на еврото с $ от 2002 година насам.

Перспективата за по-продължителен потрес на потребителските цени може да бъде изключително притеснителна за политиците във Франкфурт, защото те преценят дали степента на инфлацията в стопанската система може да изисква по-агресивно стягане на паричната политика.

Ревизиите на Комисията на Европейски Съюз бяха нужни, защото доста от рисковете, които чиновниците обмисляха преди два месеца, в това време се материализираха, се споделя в изказване.

Ръстът на цените на силата и храните „ подхранва световния инфлационен напън, подкопава покупателната дарба на семействата и изисква по-бързи дейности на паричната политика от предстоящото до момента “, се споделя в него. „ Продължаващото закъснение на растежа в Съединени американски щати прибавя към негативното икономическо влияние на прецизната политика на Китай за нулев Covid. “

Прогнозите се основават на обменни курсове от 1,06 $ през 2022 година и 1,05 $ през 2023 година, доста по-високо от настоящето равнище на еврото, което е близо до паритет с $. Ако такова ниско равнище се резервира, това може да увеличи разноските за импорт със съответното влияние върху инфлацията.

За разлика от последната прогноза през май, тази не включва отрицателен сюжет. Прогнозите към момента допускат относително безобидна траектория за напредък, в случай че се осъществят.

„ Икономическата интензивност през останалата част от годината се чака да бъде забавена, макар обещаващия летен туристически сезон “, сподели Комисията. „ През 2023 година се чака тримесечният стопански напредък да набере скорост на фона на резистентен пазар на труда, закъснение на инфлацията, поддръжка от Механизма за възобновяване и резистентност и към момента огромното количество непотребни спестявания. “

Представители на Европейски Съюз не загатват риска от криза, само че скоростта, с която вероятностите им се утежняват сочи, че тази опасност става все по-очевидна с напредването на годината - изключително при прекъсване на доставките от съветски газ.

Джентилони предизвести, че рискът от цялостно прекъсване „ е станал освен това от просто предполагаем сюжет, за който би трябвало да се подготвим “. Говорейки в Брюксел в четвъртък, той сподели, че е „ допустима стихия, само че ние към момента не сме в нея “.

Предвид тази опасност, Министерството на стопанската система на Германия предизвести в четвъртък за „ доста замъглена вероятност “ за останалата част от годината, отбелязвайки, че неналичието на сила ще съставлява „ големо предизвикателство “ за производителите в страната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР