Икономиката на една община не е само грижа за бизнеса,

...
Икономиката на една община не е само грижа за бизнеса,
Коментари Харесай

Николай Шушков: В университетите в Благоевград да закипи отново живот, а не да са просто места за вземане на изпит

Икономиката на една община не е единствено грижа за бизнеса, а е основно грижа за хората . Приветливата градска среда, качеството на живот, културата, спортът, заниманията - всичко това е част от тактиката за задържане на младежите в Благоевград в предизборната стратегия на самостоятелния претендент за кмет на Благоевград Николай Шушков, който е номер 74 в бюлетината.

„ Трябва да превърнем университетите още веднъж в градски средища, в които непрекъснато да кипи живот, както беше преди години, а освен в места за взимане на изпити. За всички е очевидно отсъствието на студентите от града. За жал към този момент в някои специалности мъчно се запълват бройките “, споделя Николай Шушков.

Бившият регионален шеф на Благоевград и два пъти зам. кмет на града познава в дълбочина всички проблеми на образованието в района.

Заради фрапантния спад на студентите през последните години страда дребният и междинен бизнес в Благоевград - отдаването на квартири чартърен доста понижа, дребните фамилни магазини и квартални кафенета се задъхват.

„ Общината може да е доста по-активна в подпомагането на университетите. Аз се наемам да си партнирам с ректорите, с цел да установим доста по-интензивни контакти с българските национални общности в Украйна, Молдова, Бесарабия, Северна Македония за да притеглим в Благоевград повече студенти – изключително такива, чиито корени са обичайно свързани с нашия край “, споделя Николай Шушков.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР