Икономиката на България е изложена на нови рискове, преди всичко

...
Икономиката на България е изложена на нови рискове, преди всичко
Коментари Харесай

Доклад: Доходите на българите ще спаднат рязко през 2022 г.

Икономиката на България е изложена на нови опасности, на първо място заради възходящите цени на силата и превоза, регистрира Агенцията за икономическо развиване на Германия - Germany Trade & Invest (GTAI) в обявата си " Икономически вероятности - България (юни 2022) ". Това оповестиха от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в последния брой на бюлетина си Bulgarien Aktuell, получен в Българска телеграфна агенция.
 
Икономическият напредък на страната се забавя основно заради инфлацията и проблемите във веригата на доставки. Нарастващите разноски в международен мащаб, изключително за сила, първични материали и храни, утежнява търсенето в България. Съответно вносът е подложен на напън.
 
Икономическо развиване: Рисковете забавят растежа
 
Нарастващите разноски за сила натоварват частните семейства в България. Делът на енергийните разноски на домакинство в страната е 20 на 100. Това слага разноските под междинните за Европейския съюз (ЕС) от 25 на 100. Покупателната дарба на българските семейства обаче е съвсем на половина от междинната покупателна дарба в Европейски Съюз.
 
Снабдяването с природен газ се обезпечава макар спирането на доставките от Русия през българо-гръцкия интерконектор, през който се чака природен газ да тече през юли 2022 година

С какъв брой още ще обеднеят българите

Европейски Съюз предвижда растеж на действителния Брутният вътрешен продукт от 2,1 на 100 за 2022 година и 3,1 на 100 за 2023 година За разлика от тях, " УникредитБулбанк " (UniCredit Bulbank) да вземем за пример, чака по-нисък напредък от единствено 1,4 на 100 за 2022 година и 3,5 на 100 за 2023 година, се показва в обявата
 
Износът на артикули и услуги ще пораства по-бавно. Това се дължи на по-ниското търсене на артикули в Европа и неналичието на туристи от Украйна и Русия.
 
 istock istock
Потребление: Инфлацията забавя търсенето
 
Частното ползване ще пораства по-умерено. Една от аргументите за това е, че действителните приходи на огромна част от популацията се чака да спаднат внезапно през 2022 година Ръстът на заплатите в частния и обществения бранш ще остане под равнището на инфлацията. Номиналните месечни брутни приходи евентуално ще се усилят приблизително със 7 % през 2022 година За разлика от тях се чака инфлацията да бъде 14 на 100, пресмята Виенският институт за интернационалните стопански съпоставения, представен в обявата.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР