Икономиката е неразривно свързана с политиката. Това обясни президентът Румен

...
Икономиката е неразривно свързана с политиката. Това обясни президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев не вижда какво се строи на строителната площадка България

Икономиката е неразривно обвързвана с политиката . Това изясни президентът Румен Радев в лекция пред студентите от УНСС. Реалните изгоди от политиката се измервали във висок витален стандарт, а не с ПиАр блъфове , по думите му. Успехите на страната ни са в демократичната Конституция, пазарната стопанска система, участието в Европейски Съюз и НАТО. Усъвършенства се инфраструктурата, похвали Румен Радев. Голям размер от еврофондовете са усвоени. Въпреки това сме на челни позиции по смъртност и обезлюдяване, а милиони хора живеят в беднотия . Пенсиите у нас били шокиращо ниски.

Държавният глава разкритикува варварския метод на приватизация у нас и на унищожаването на земеделието. Делът на сивата стопанска система спъвала действителната стопанска система. Привличаме вложения посредством обществен дъмпинг, по мнението му. Държавният бюджет се употребявал за потушаване на обществено неодобрение и митинги. Радев подлага на критика неефективната администрация и неналичието на електронна администрация .

Неефективната институционална среда е отговорна за тежкото състояние в страната, съгласно президента.

 Президентът не изключи опцията да сътвори партия
Президентът не изключи опцията да сътвори партия

Държавният глава отговори на студентка в УНСС

Защита, предвидимост и сигурност, желае той . Не трябвало безрезервно да се поддържа Народното събрание, защото постоянно има безредни законодателни промени. Румен Радев означи, че все по-често, сред две четения, се одобряват обилни промени. Тежестта на публичното разискване би трябвало да е изнесено при започване на законодателния развой, посочи президентът. Липсата на бистрота пречи на стопанската система. Едни и същи компании служебно печелели публични поръчки за водни цикли и автомагистрали . Програмата за саниране била несправедлива. Нямало механизъм за надзор, а пък компании с неразбираеми капитали изкупували енергетиката и телекомуникацията.

Според Румен Радев в страната няма воля да се отбрани публичния интерес . Да станем богата страна, само че какъв брой богата, пита Румен Радев. Какво значи да бъдем богати, продължи той и се базира на Гьоте: " Светлина, повече светлина. "

България наподобява повече на строителна площадка, само че какво се строи, не се вижда, тъй като е мрачно , акцентира той.

Едни хора отиват за строителен материал,а някой различен им го краде, тъй като е мрачно, посочи Румен Радев. Някой в тъмното пък е началник на градежа. Крайно време е да включим прожекторите, настоя президентът. Прокуратурата и съдът имат финален късмет като върнат доверието към себе си, счита той. Всички корумпирани би трябвало да бъдат хванати , без значение от кои среди са. Нужни са хора с съответна просвета и обучение.

Той приветства всяка политика за вложения в образованието . Според Радев с нарастване на училищен заплати и ремонт на учебно заведение нямало по какъв начин да се увеличи качеството на образованието. В някои страни в детските градини се изучавали осведомителни технологии. Не укорявам никого, посочи Румен Радев и настоя за вложения в децата, а не да се влагат пари в стиропор. Радев даде обещание, че ще работи с такова държавно управление .

 Френският дипломат у нас убеждава съветските другари да играят градивна роля
Френският дипломат у нас убеждава съветските другари да играят градивна роля

Тезата за химическо оръжие се употребява и в Ирак, след което се стигна до опрощение на Тони Блеър, разяснява Калфин

Моят апел е по-малко оръжие, повече разговор, това съобщи президентът Румен Радев за ситуацията в Сирия . Военният резултат бил пренебрежим. Минус един милиард е финансовият резултат от офанзивата. Основно страните, атакували Сирия, обаче реализират вътрешни резултати. Тази интервенция потвърди, че Организация на обединените нации е все по-често подценявана, посочи президентът. Ситуацията в Сирия се разграничава от двете войни в Залива, Косово и Либия. Сега всеки преследвал лични ползи.

Не могат в тази обстановка да се ползват тактики от отминали спорове , акцентира президентът. Само едно изтърване на нервите, на една неточност и сме на ръба на пряк конфликт, предизвести той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР