Икономическото възстановяване на Европа е изправено пред натиск, заяви пред

...
Икономическото възстановяване на Европа е изправено пред натиск, заяви пред
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Инфлацията в еврозоната се успокоява, но икономическото възстановяване на Европа е изправено пред натиск

Икономическото възобновяване на Европа е изправено пред напън, съобщи пред Европейския парламент президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард.

По думите ѝ, сега се следи стесняване на потреблението на семействата, фирмите понижават вложенията си, капиталовложенията в жилища спадат и търсенето е едва.

Според новата прогноза на Европейската централна банка, стопанската система на еврозоната през 2024 година ще се усили с 0,8%, а през 2025 година – с 1,3%.

Коментирайки обстановката с инфлацията в еврозоната, Лагард сподели, че общият % на инфлация там е понижен до 2,2% през август и се чака да намалее в допълнение през септември, само че инфлацията може да се възвърне през четвъртото тримесечие. Европейската централна банка предвижда, че инфлацията в еврозоната ще бъде 2,5% през 2024 година и 2,2% през 2025 година По думите на Лагард, Европейската централна банка е решена да подсигурява, че темпът на инфлация ще се върне към средносрочната цел от 2% и ще продължи да се концентрира върху инфлационните вероятности, главната динамичност на инфлацията и приемствеността в паричната политика. Скорошното усъвършенстване на обстановката с инфлацията в еврозоната ускори увереността, че инфлацията ще се върне на целевото равнище навреме, сподели тя.

Според анализатори, думите на Лагард съставляват сигнал за вероятното понижаване на лихвата на Европейската централна банка през октомври. 

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5105Слави Василев: Нетърпимостта на демократичния ред в Европа към този момент създава своите плодовеАлтернативен Поглед3340Слави Василев: Каквото и да е болшинството в бъдещото Народно събрание, то няма да създаде устойчиво постоянно управлениеАлтернативен Поглед11610Румен Петков: Гледаме неспособността на Организация на обединените нации да бъде ефикасен защитник на мираАлтернативен Поглед86599Румен Петков за международния енергиен конгрес в Москва: Европа остава все по-сама в слугинажа си към САЩАлтернативен Поглед9550Фестивалът " Изкуството на барока " навърши пълнолетиеАлтернативен Поглед875903Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед163284Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед148146 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР