Икономическият удар от коронавируса и спирането на икономиката в САЩ

...
Икономическият удар от коронавируса и спирането на икономиката в САЩ
Коментари Харесай

Близо 3.3 млн. души са новите безработни в САЩ за седмица

Икономическият удар от ковид и прекъсването на стопанската система в Съединени американски щати даде първите си статистически резултати. Близо 3.3 млн. души са към този момент безработни в страната единствено за една седмица. Това демонстрират седмичните резултати, които се разгласяват от държавната статистическа организация. Очакванията на икономисти и анализатори бяха за двойно по-малко, към 1.6 млн. нови безработни. Прогнозите на държавното управление варираха сред 1 и 4 млн. души нови безработни.

Числото отразява новите заявки на хора, които търсят работа, в границите на една седмица. Само седмица по-рано те бяха 281 хиляди, а още седмица преди този момент - към 200 хиляди, колкото беше и междинното число за последните близо три години.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Вчера Сенатът в Съединени американски щати одобри голям стопански пакет, който би трябвало да спре свободното рухване на стопанската система и всеобщото редуциране на служащи, само че резултатът от него може да пристигна прекомерно късно. Фед също оказва помощ на компании и физически лица, като кредитира с нулева рента и изкупува всеобщо облигации, като по този метод печата и пари на исторически високо равнище. Безпрецедентното вливане на пари от Вашингтон в стопанската система не стопира затварянето на фабрики и заводи.

Една трета от популацията на Съединени американски щати е под карантина от към седмица, в това число и някои от най-големите щати като Ню Йорк, Калифорния и Илинойс. В страната има близо 70 хиляди случая и през тази седмица тя по всяка възможност ще се трансформира в най-голямото огнище на болестта в света.

Уолстрийт се чака да отвори с намаляване след неприятните стопански данни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР