Икономическият растеж на Индия се е забавил до 4,1 процента

...
Икономическият растеж на Индия се е забавил до 4,1 процента
Коментари Харесай

Икономическият растеж на Индия се е забавил до 4 процента

Икономическият напредък на Индия се е забавил до 4,1 % през тримесечието януари-март под натиска на панденмичните ограничавания и повишаващите се цени. Това сочат опвестени през днешния ден данни, представени от Българска телеграфна агенция. 

Това е най-бавният напредък за финансовата година, която завърши през март, след темпа от 5,4 на 100, регистриран през предходния тримесечен интервал. 

Общо стопанската система на Индия е повишена с 8,7 % през финансовата 2021-22 година по отношение на упованията на държавното управление от февруари за покачване с 8,9 %. 

Икономиката на Индия, която е третата по величина в Азия, се възстановяваше от срутва, провокиран от пандемията, когато през януари стартира вълна от случаи на разновидността омикрон и принуди управляващите още веднъж да вкарат някои ограничавания. Месец по-късно съветската инвазия в Украйна тласна нагоре инфлацията в търговията на дребно, която скочи до осемгодишен най-много от 7,8 на 100 през април. 

По-рано този месец индийското държавно управление ограничи износа на пшеница и захар и понижи акцизите за горивата в опит да овладее инфлацията и да задържи цените на суровините под надзор. 

Икономиката на Индия се сви с 6,6 % през финансовата 2020-2021 година.   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР