Икономическият растеж на азиатско-тихоокеанския регион се очаква да остане стабилен

...
Икономическият растеж на азиатско-тихоокеанския регион се очаква да остане стабилен
Коментари Харесай

Икономическият растеж в азиатско-тихоокеанския регион се запазва стабилен

Икономическият напредък на азиатско-тихоокеанския район се чака да остане постоянен тази и идната година макар възходящото напрежение сред Съединени американски щати и комерсиалните сътрудници на Вашингтон, разгласи през днешния ден Азиатската банка за развиване (АБР), представена от ДПА.

В спомагателен отчет към годишния отчет за азиатските икономическите вероятности от април банката, чиято централа е в Манила, остави без смяна прогнозата си за растежа на района на ниво 6 % тази година и 5,9 на 100 през 2019 година.

Макар възходящото комерсиално напрежение да продължава да бъде притеснително за района въведените до момента протекционистични ограничения не са подкопали доста оживените търговски потоци към и от разрастваща се Азия, уточни основният икономист на банката Ясуюки Савада.

Предпазливите макроикономически и данъчни ограничения ще оказват помощ на стопанските системи в района да приготвят отговор на външните разтърсвания, гарантирайки, че растежът в района остава постоянен, добави той.

Четирите подрайона - Източна, Югоизточна и Южна Азия и тихоокеанският район са на път да реализират растежа от предходната прогноза на фона на постоянното, като цяло, вътрешно търсене, добавя АБР.

Финансовата институция увеличи прогнозата си за Централна Азия, чийто напредък е по-бърз от предстоящото, до 4,2 % през 2018 година и 4,3 на 100 през 2019 година по отношение на надлежно 4 и 4,2 на 100 при предходната прогноза от април.

Банката чака китайската стопанска система да реализира предходната прогноза за напредък от 6,6 на 100 тази година и 6,4 на 100 следващата година.

За Индия упованията също да са покрие прогнозата за напредък от 7,3 на 100 за финансовата 2018 година и 7,6 на 100 за 2019 година.

В спомагателния отчет се предвижда по-ниска инфлация в разрастваща се Азия на ниво 2,8 % през 2018 година и 2,7 на 100 през 2019 година.

Вътрешни фактори, в това число интервенциите на централните банки, с цел да не се допусне внезапно обезценяване на валутата и въвеждане още веднъж на дотации за храните и горивата за да се лимитират последствията от повишаващите се цени на суровините в някои стопански системи, оказа помощ да се ограничи инфлационният напън, добавя банката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР