Икономическият министър Даниела Везиева ще поиска оставките на трима членове

...
Икономическият министър Даниела Везиева ще поиска оставките на трима членове
Коментари Харесай

Нов скандал около ДКК

Икономическият министър Даниела Везиева ще изиска оставките на трима членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК).

Реакцията е откакто те освободиха изпълнителния шеф на компанията Ваня Караганева.

Според известието от късно нощес ДКК освобождава Ваня Караганева поради нейни еднолични решения, донесли финансови загуби на стойност над 1,2 млн. лева

От компанията настояват, че за месец на този пост Караганева е бездействала по други свои отговорности – да вземем за пример не е покривала отговорностите на ДКК към Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и други институции.

Ваня Караганева през днешния ден не беше открита за коментар.

По абсурда сред министър, шефове и съвет на шефовете се намесиха и от ГЕРБ.

От партията показаха като виновни някогашния длъжностен стопански министър Кирил Петков и президента Румен Радев. В следствие от ДКК реагираха още веднъж и споделиха, че не желаят тематиката да се политизира.

„ ДКК продължава да счита, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен шеф е защитила интереса на сдружението. Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства “, прецизираха от сдружението.

ДКК е основана преди 11 години, с цел да ръководи основни обществени предприятия, измежду тях и ВМЗ „ Спото “, „ Кинтекст “ и „ Монтажи “. От август насам това е третото разтърсване по върховете на държавното сдружение след разкритията на тогавашния стопански министър Кирил Петков, че ДКК е плащала поправки на язовири на повишени цени, възлагани по инхаус процедури.

Срокът на инспекцията е този четвъртък, след което ще бъдат поискани и оставките на трима от съвета на шефовете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР