Икономическите разходи във Франция се увеличават, след като смъртоносната полицейска

...
Икономическите разходи във Франция се увеличават, след като смъртоносната полицейска
Коментари Харесай

Франция изчисли 721 млн. долара икономическа цена на размириците

Икономическите разноски във Франция се усилват, откакто смъртоносната полицейска пукотевица по младеж провокира необятно публикувани безредици. След първите 10 дни от началото на невижданите безредици в края на юни са регистрирани над 11 000 искания, което съгласно Френската застрахователна федерация направи сметката 650 млн. евро (721 млн. долара).

Претенциите за професионално имущество съставляват 55% от общите разноски, заяви France Assureurs, представена от AFP.

Федерацията акцентира, че първите искове, получени пет дни след експлоадирането на насилието, са били основно за вреди по транспортни средства.

Председателят на France Assureurs, Флоранс Лустман, посочи, че 90% от разноските за " изключителното принуждение са свързани с 3900 наранени парцела на експерти и локални управляващи ".

По-рано този месец министърът на финансите Бруно Льо Мер прикани застрахователите да удължат периода за погашение на компенсации.

От 27 юни и в продължение на съвсем седмица Франция е обхваната от бурни митинги, откакто полицията в парижкото предградие Нантер простреля смъртоносно момче от френско-алжирски генезис на име Нахел Мерзук. Твърди се, че 17-годишното момче се е пробвало да избяга, откакто е било спряно от полицията. Полицаят, който прострелял смъртоносно Нахел, скоро бил арестуван и упрекнат в ликвидиране.

Инцидентът провокира вълна от принуждение в цялата страна, като френските управляващи разположиха 45 000 служители на реда, откакто улиците бяха завладяни от младежи, които започнаха да палят огън и да атакуват служители на реда, публични здания и магазини. В резултат на това бяха арестувани над 4 000 души, в това число към 1 200 малолетни.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР