Икономически университет – Варна за първи път намери място в

...
Икономически университет – Варна за първи път намери място в
Коментари Харесай

Икономически университет – Варна се класира в престижна рейтингова система на Times Higher Education

Икономически университет – Варна за първи път откри място в влиятелната рейтингова система Impact Rankings на Times Higher Education. Висшето училище е второто в България след СУ „ Св. Климент Охридски “. Други университети от страната не са класирани в тази рейтингова система.

Impact Rankings прави оценка университетите по отношение на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване. Използват се знаци за съпоставяне в четири необятни области: научни проучвания, ръководство, обсег и преподаване.



ИУ – Варна се класира на финално място 1001+ в рейтинговата система по Цели за стабилно развиване:
Качество на образованието (Quality Education) с място 1001+; Равенство на половете (Gender Equality) с място 601-800; Индустрия, нововъведения и инфраструктура (Industry, Innovation and Infrastructure) с място 601+; Изпълнение на задачите (Partnerships for the Goals) с място 1001+.
В крайното класиране на рейтинга за 2022 година попадат 1406 университета от 106 държави/региона. Класацията е първият световен опит за премерване на напредъка на университетите към задачите за стабилно развиване, признати от всички страни на Организация на обединените нации.  17-те цели обгръщат тактики за възстановяване на опазването на здравето и образованието, преодоляване на неравенството и стимулиране на икономическия растеж в синхрон с опазването на природната среда. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР