Икономически съветници на бившия президент на САЩ и кандидат за

...
Икономически съветници на бившия президент на САЩ и кандидат за
Коментари Харесай

Съветниците на Тръмп му дават списък с потенциални кандидати за шеф на Федералния резерв

Икономически съветници на някогашния президент на Съединени американски щати и претендент за президент на Съединени американски щати през 2024 година Доналд Тръмп са му показали лист с евентуални претенденти за поста предстоящ ръководител на Федералния запас, написа The Wall Street Journal.

Според източници на вестника Стив Мур и Артър Лафър, които преди са съветвали Тръмп по стопански въпроси, са му предложили трима претенденти, които биха могли да наследят Джеръм Пауъл отпред на Федералния запас. Мандатът на Пауъл като ръководител на централната банка на Съединени американски щати изтича през 2026 година, а мандатът му в борда на шефовете на Фед изтича при започване на 2028 година

Сред претендентите, предложени на Тръмп, са Кевин Уорш, който е бил стопански консултант на американския президент Джордж У. Буш и по-късно е бил в борда на шефовете на Федералния запас, както и Кевин Хасет, който оглавява групата от стопански съветници към администрацията на Тръмп по време на неговото президентство. Третият препоръчан претендент е Лафер, който беше стопански консултант на президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и придвижи програмата за намляване на налозите, призната от  Тръмп през 2017 г. Тръмп към момента не клони към съответен претендент и евентуално ще обмисли по-широк кръг от претенденти, споделят източниците на изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР