Икономически експерти с критика към правителството заради плана за въвеждане

...
Икономически експерти с критика към правителството заради плана за въвеждане
Коментари Харесай

Мика Зайкова за приемането на еврото: Безобразие! Прави се потайно, в ъгълчетата

Икономически специалисти с рецензия към държавното управление поради проекта за въвеждане на еврото у нас. дефинира дейностите на кабинета като " цялостно безсрамие ", а съгласно Стоян Панчев те са " скандални ".

,,Действията на държавното управление сега са цялостно безсрамие. Ние сме планували да влезем в Еврозоната и да сме равностойни на другите членове на Европейския съюз. Това обаче не се прави потайно, в ъгълчета, както направиха с Плана за възстановяване``, разяснява Зайкова.

Прави се без да сме видели обществен разбор на Българска народна банка. Когато той излезе, би трябвало да бъде коментиран, да има спор. Минимум би трябвало да мине през Народното събрание. Трябва да мине през необятно разискване с учени и специалисти. Това е фундаментална смяна, след която няма връщане обратно, добави Панчев.

Той уточни, че се е получило добре, че тематиката не е била прегледана от Министерския съвет.

,,Изобщо преди да се стигне дори до Народното събрание, камо ли до държавното управление, би трябвало да се мине през разбора. Бих споделил, че трябва да се направи референдум. Официалната статистика демонстрира, че 60% от българите са срещу влизането ни в Еврозоната``, съобщи Панчев.

За да се прави скрито, с цел да не се пита обществото, с цел да не се пита парламентът - значи, че има нещо, което е притеснително. Най-притеснителното е курсът лев-евро. Ние така и така имаме една от най-високите инфлации, това ще я напомпа още повече, предизвести Зайкова.

Тя предвижда, че в този момент инфлацията у нас ще доближи 19-20%.

,,Ние не се отказахме от съветския газ. Ние се отказахме от евтиния съветски газ. Сегашните цени са нищо, спрямо това, което ни чака от 10 май нататък. Как цената на газа ще стане по-ниска, когато има посредник``, попита Зайкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР