Икономическата свобода в България се върна с десетилетие назад и

...
Икономическата свобода в България се върна с десетилетие назад и
Коментари Харесай

Вечерни новини: Икономическата свобода в България се върна 10 години назад; Еврозоната се отдалечава

Икономическата независимост в България се върна с десетилетие обратно и се подреди след Руанда
България отбелязва следващ спад в световното нареждане по икономическа независимост. Страната се подрежда на 43-о място от 165 страни и територии, включени в проучването „ Икономическа независимост по света 2023 “, оповестено от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) взаимно с канадския институт „ Фрейзър “.
Инфлацията в България остава прекомерно висока за еврозоната
Започва построяването на фотоволтаичния парк „ Тенево Солар “ – първи стадий от хибридния ВЕИ комплекс „ Тенево “. Освен соларите, той ще включва също вятърни турбини и акумулатори за предпазване на сила. Слънчевата централа с планувана мощ от 237.58 MW ще бъде един от значимите планове в страната и района, като се чака да бъде въведен в употреба при започване на 2025 година
Наградиха спечелилите в „ Кмет на годината “ за мандат 2019 – 2023
Големите награди „ Кмет на годината “ за мандат 2019-2023 отидоха при кметовете на Стара Загора Живко Тодоров (за огромна община), на Родопи Павел Михайлов (за междинна община) и на Сливница Васко Стоилков (за дребна община). Призовете от националния конкурс на Kmeta.bg бяха връчени на тържествена гала през днешния ден, 19 септември 2023 година, в столичния хотел Маринела. Отличията на тримата градоначалници връчиха артистът и някогашен шеф на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ Мариус Донкин и омбудсманът на Република България Диана Ковачева.
Боян Томов: Българските общини би трябвало да са все по-модерни, зелени, цифровизирани
Пожелавам си българските общини да са все по-модерни, зелени, цифровизирани и новаторски – тъй като подобен свят имаме пред нас. Ние би трябвало да вземем това и да го осъществяваме в нашите градове, с цел да може да живеем в едно по-хубаво място.
Предизборно АДФИ откри доста нарушавания при поръчките за поправки в София
Десет дни преди формалния старт на предизборната акция за локалния вот Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), по предписание на финансовия министър Асен Василев, откри " редица нарушавания и знаци за машинация " при публичните поръчки на Столична община за ремонт на центъра на града.
„ На процедура “: Движение за права и свободи също е част от ръководещата коалиция
Лидерът на ГЕРБ, съдружен сътрудник в кабинета „ Денков “, призна, че Движение за права и свободи също е част от ръководещата коалиция. Политическа партия и Демократична България по всякакъв начин се пробват да заобикалят думата „ коалиция “, с която да дефинират взаимното си ръководство от ГЕРБ, което е подкрепяно във всички гласувания и от Движение за права и свободи.
Дистанционно работещите са все по-малко ангажирани с компанията
Все повече чиновници, работещи от разстояние, просто извършват главните си отговорности, без да способстват за по-големите цели на организацията. Според проучване на Gallup ангажираността им към компанията, за която работят, понижава от ден на ден, което демонстрира, че водачите към момента не са намерили решение на провокациите пред работата от разстояние.
Илиана Иванова публично е новият български еврокомисар
Съветът на Европейския съюз публично назначи Илиана Иванова за нов еврокомисар. Преди това българската беше утвърдена от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и Европейския парламент. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР