„Икономическата машина на Владимир Путин е твърдо закотвена в България.

...
„Икономическата машина на Владимир Путин е твърдо закотвена в България.
Коментари Харесай

„Дер Щандарт”: Русия има свое пристанище и свой президент в България

„ Икономическата машина на Владимир Путин е твърдо закотвена в България. Русия има свое пристанище, стотици монументи и собствен президент, който е летял на самолети МиГ през целия си живот”, написа немското издание „ Дер Щандарт” в собствен материал.

В текста написа, че Русия влага най-вече в България, в случай че не броим Беларус.

„ Руснаците са в България – 400 хиляди от тях са купили парцели на Черноморието, в планините и в столицата София”, показват от „ Щандарт”.

Те цитирът и водача на „ Да, България” Христо Иванов, който споделя, че политическата сцена у нас не е разграничена на ляво и дясно, а на „ про европейско” и „ про руско”.

„ Енергийният бранш е стратегически и стопански най-съществен за руснаците в България. „ Газпром” покрива потребностите на страната, „ Лукойл” доставя гориво през пристанището си в Бургас, а „ Росатом” възнамерява да построи своята последваща нуклеарна централа в България”, показват още в текста.

Според тях министър председателят Бойко Борисов доста деликатно лавира сред ползите на Европа и тези на Русия.

„ Москва може да разчита на социалистите от Българска социалистическа партия, бизнес партията Движение за права и свободи на турското малцинство и олигарха Делян Пеевски, на крайно-дясната партия „ Атака” и на популистката партия ВОЛЯ на Веселин Марешки”, показват още изданието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР