Икономическата криза в Европа бушува от 2020 г. Първоначално се

...
Икономическата криза в Европа бушува от 2020 г. Първоначално се
Коментари Харесай

Le Figaro: Как ще се развие кризата в Европа?

Икономическата рецесия в Европа бушува от 2020 година Първоначално се наричаше коронакриза. Милиони ненужни хора бяха изпратени да си стоят у дома и им плащаха помощи. Всеки самостоятелен бизнесмен и независимо ангажиран в Германия получи еднократна дотация от 10 000 евро. 10000 евро! Така да се каже, от хеликоптера.

Естествено, нямаше от кое място да се вземат пари за това и ЕЦБ провежда покупката на облигации. След премахването на по-голямата част от локдауните и други сходни ереси, хората се втурнаха да харчат безплатните пари и стартира интервалът на „ възобновяване “.

„ Възстановяването “ беше, несъмнено, съпроводено от инфлация. През есента на 2021 година американците прокараха тематиката си с втечнения газ и започнаха съществено да забавят СП-2. Кремъл загатна на Газпром, че би било добре да спре доставките на газ за спотовия пазар. И от октомври спотът от Русия е спрян.

Ефектът се оказа вълшебен: газ от 1,2 щатски рубли за пространствен метър. Рекордът стигна 3 и по-късно - 3.8 $. Но LNG усили своя дял, до момента в който Газпром го понижи. Въпреки това, във връзка с парите в числа, всичко стана доста по-добре за Русия, в сравнение с беше.

Вместо предходните 200 $, цели 1000 на хиляда кубически метра. В същото време се оказа, че няма и задоволително петрол, освен това той е невероятно да се отпечата, както доларите и еврото, а цените за него също се повишиха.

От края на февруари 2022 година рецесията е преименувана на украинска.

Спирането на доставките на метал и зърно и слънчогледово олио е обвързвано с повишаването на газа, петрола и торовете.

Инфлацията в редица страни от Европейски Съюз надвиши 10 %.

Кризата на разноските за живот, както я назова Европейски Съюз, дойде. Докато се сравняваше със 70-те години, някой към този момент сподели, че е по-лошо, в сравнение с при Тачър. Особено остроумен намек, че намирисва на 30-те години на 20-ти век. Именно там се стреми стандартът на живот на елементарните англичани и другите поданици на Европа.

Следващата стъпка след нарастването на разноските за комунални услуги, храна и гориво ще бъде неизбежният спад в покупките на неща, които не са нужни за оцеляването: коли, мода, мебели, недвижими парцели.

Също по този начин на фона на рецесията, вложенията в предприятията на действителната стопанска система ще спрат. Защото за какво да влагаме, в случай че сегашното е извънредно, а бъдещето е неразбираемо?

Освен това самият Европейски Съюз прекъсна доставките на редица артикули за Русия, което явно няма да усъвършенства ситуацията на локалната промишленост.

Същият Airbus ни доставяше със самолети, други снабдители - аварийни елементи за Супер Джет 100. Всичко това са пари и най-важното - работни места.

Части за Фолксваген и Рено, Мерцедес и БМВ също, по необичайно стичане на събитията, бяха създавани в Европа.

Руските туристи и вложители в този момент са врагове и не са добре пристигнали в Европа. Съответно продавачите на недвижими парцели ще изгубят доходи, банките, хотелите и заведенията за хранене ще изгубят притока на пари.

След като затворят клоновете и представителствата на доста европейски компании в Русия, експатите ще се приберат вкъщи.

Следващият неминуем стадий ще бъде мощен, невиждан скок на безработицата. И това даже при изискване, че Газпром не изключи кранчето. А в случай че го блокира, тогава о-о-о.

Засега предлагам да се насладите на статистиката на продажбите на нови коли във Франция за месец март.

Най-лошите данни от 1980 година, без да броим 2020 година, когато салоните бяха затворени

Продажбите на нови коли във Франция паднаха до най-ниското си равнище през март със 147 079 регистрации и като се изключи специфичната 2020 година, според данните, оповестени в петък от автомобилните производители.

Поради дефицит на електронни чипове и в икономическия подтекст, занимателен от войната в Украйна, продажбите паднаха с 19,5% спрямо март 2021 година, се споделя в прессъобщение на Automotive Platform. Според тази статистика, която датира от 1980 година, има по-малко продажби единствено през март 2020 година, когато дилърите бяха затворени заради пандемията.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР