Икономическата криза удря и коледните тържества във Великобритания. Повече от

...
Икономическата криза удря и коледните тържества във Великобритания. Повече от
Коментари Харесай

Икономическата криза удари коледните тържества във Великобритания


Икономическата рецесия удря и коледните тържества във Англия. Повече от половината консуматори възнамеряват по-малки разноски, демонстрира изследване за настройките на Острова.

Официалните данни демонстрират, че размерите на продажбите на дребно в Обединеното кралство, като се изключи горивото, са спаднали с 6,2% на годишна база. Няколко английски търговски вериги разгласиха статистика от магазините си, че британците се пробват да разпределят разноските за Коледа, като купуват дарове рано, с цел да избегнат скупчването върху бюджета им през декември.
Снимка: Reuters

Англия е един от най-големите по размери пазари за коледни дарове, артикули и услуги. Очакванията за празничния сезон от продажби в порядъка на 82 милиарда паунда може да не се осъществят. Причината за това е в рекордната инфлация, която надмина 11% и внезапното повишение на цената на живот.

Сред проблемите е и набирането на личен състав, както за хотелите, които оферират празнични пакети, по този начин и за хилядите коледни пазари, които към този момент основават коледно въодушевление из цяла Англия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР