Икономическата криза от коронавируса е съвсем в своето начало. Това

...
Икономическата криза от коронавируса е съвсем в своето начало. Това
Коментари Харесай

Радан Кънев: Икономическата криза е в началото си

Икономическата рецесия от ковид е напълно в своето начало. Това съобщи в утринния блок на БиТиВи евродепутатът Радан Кънев. Категорично можем да влияем на Европа и можем да реализираме доста. Радан Кънев се похвали, че от над 400 оферти, които е направил, повече от 300 са включени в общите текстове.

Много е значимо да знаем по какъв начин би трябвало да се подходи в Европейския парламент, посочи Кънев. С рогата напред в Европа не се прави политика, а тези, които употребяват такава политика, биват изолирани в кьошето на политическия спор. Към момента и пандемията, и рецесията водят до по-силен Европейски съюз, убеден е евродепутатът.

Абсолютно належащо е да има огромен избавителен пакет и консолидиране към избавителен дълг за излизане от рецесията с ковид. Със сигурност Европа става по-силна, само че значимото е силата да бъде изполвана за положително - да помогне, а не парите да се изгубят по пътя, настоя Радан Кънев.

Според него най-важният въпрос е кой какво ще получи. " Няма да получим Х пари, а нашата власт привикна на лесни пари. Въпросът е обаче за сполучливи, вярно ориентирани европейски планове, планове на бизнеса на и за локалната власт по отношение на това какъв брой са съществени и то в три съществени посоки - рационализация на стопанската система, цифровизация и редуциране на веригите на доставки, изясни евродепутатът.

По думите му държавното управление бойкотира Зелената договорка. Проблемът е има ли България народен оздравителен проект за цифровизация, за електронно държавно управление и за позеленяване, запита Кънев. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР