Икономическата дейност в частния сектор на Еврозоната се е свила

...
Икономическата дейност в частния сектор на Еврозоната се е свила
Коментари Харесай

Еврозоната на ръба на нова рецесия

Икономическата активност в частния бранш на Еврозоната се е свила доста през ноември, откакто повторното въвеждане на карантинни ограничения за удържане на втората вълна на ковид принудиа доста компании от сферата на услугите да затворят, съобщи Ройтерс.
Предварителните резултати от изследванията, извършени от маркетинговата компания Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit) измежду мениджърите по доставките за настоящия месец, укрепват хипотезата за връщане към криза на стопанската система на валутния съюз.
Композитният показател на мениджърите по доставките Пи Ем Ай( PMI), който съчетава индустриалната активност и бранша на услугите, се е намалил до 45,1 пункта през ноември. Така той попада в територия на стесняване след застой на активността през предходния месец, илюстрирана с показател от 50 пункта. Икономистите, интервюирани от Ройтерс, чакаха по-малко стесняване до 46,1 пункта, написа Българска телеграфна агенция
През ноември най-засегнат е секторът на услугите с показател от 41,3 пункта по отношение на 46,9 пункта през предходния месец. Промишлената активност е устояла по-добре и се е задържала в територия на напредък (53,6 пункта по отношение на 54,8 пункта).
Икономиката на Еврозоната е отчела нов тежък спад през ноември поради възобновените старания за битка против нарастването на новозаразените с Ковид-19, разяснява икономистът от Ай Ейч Ес Маркит Крис Уилямсън. Цифрите ускоряват опцията брутният вътрешен артикул да се свие още веднъж през четвъртото тримесечие, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР