Икономическата активност в страната е съсредоточена в няколко големи града,

...
Икономическата активност в страната е съсредоточена в няколко големи града,
Коментари Харесай

8 млрд. лева инвестиции: Толкова са ни нужни, за да бъдем средноевропейска държава

Икономическата интензивност в страната е съсредоточена в няколко огромни града, като там са и по-големите благоприятни условия и по-големите заплати. Това стана ясно от думи на икономистите от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) Лъчезар Богданов и Петър Ганев в ефира на bTV.

„ По оста София-Пловдив-Стара Загора-Бургас са и огромните капиталови и инфраструктурни планове, а на север, с изключение на Варна, няма различен подобен огромен разрастващ се център, сподели Ганев.

Макар да се развиваме и да доближаваме развитите страни в Европа, изоставаме от нашите съседи от някогашните социалистически страни – Литва, Естония и даже Румъния направиха доста сериозен скок, а това, което ни отличава, са вложенията и модернизацията, споделя Богданов.

По негови думи казусът у нас са ниските вложения, а у нас би трябвало да се влагат най-малко 8 милиарда лева с цел да сме на междинното равнище в страните в Европа.

Икономистите обясниха, че вложенията у нас би трябвало да стигнат равнище от 75% за 4 години, което е постижимо.

По думи на Ганев дупка в бюджета има, разполагаем е недостиг от 3%, а настрана са гласоподаване тежки фискални решения за увеличени на заплатите на военнослужещите, както и спомагателни пари зо бразованието.

Ганев добави, че единствения метод дейно да са употребявани парите за изборите е да се гласоподава.

„ Колкото повече гласуваме, толкоз по-ефективен е разходът, който сме вложили в избори “, добави той.  

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР