Икономическата активност в САЩ се е увеличила слабо от февруари

...
Икономическата активност в САЩ се е увеличила слабо от февруари
Коментари Харесай

УРФ: Американската икономика расте слабо, цените вървят нагоре умерено

Икономическата интензивност в Съединени американски щати се е нараснала едва от февруари до момента, разгласи Управлението за федерален запас (УФР) в отчет, отдаден на развиването на стопанската система на страната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според т. нар Бежова книга в 10 от 12-те района на УФР растежът е или слаб, или сдържан, а в два няма смяна. Управлението регистрира нарастване на районите със слаб или сдържан напредък, които в предходния отчет са били осем.

В контрастност с неотдавна оповестените данни за продажбите на дребно съгласно УФР потребителските разноски съвсем не се се нараснали. Банката въпреки всичко признава, че данните варират съществено по райони и ценови категории.

Бежовата книга акцентира, че нарастването на цените остава умерено и съвсем без смяна по отношение на предходния отчет, а проблемите с корабоплаването в Червено море и Балтимор към този момент не са се отразили съществено на цените.

На трудовия пазар УФР регистрира леко нарастване на заетостта в 9 района и опазване на статуквото в другите три.

Бежовата книга излиза две седмици преди идната среща на УФР по паричната политика, планувана за 30 април - 1 май. Според наблюдаващи към този момент възможностите лихвите да останат без смяна са 99,5 на 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР