Икономическа полиция във Варна е извършила проверка по случая с

...
Икономическа полиция във Варна е извършила проверка по случая с
Коментари Харесай

Прокурори погнаха строеж на училище

Икономическа полиция във Варна е направила инспекция по случая с некачествения ремонт на варненското учебно заведение " Димчо Дебелянов ", осъществен с 2.6 млн. лева европейско финансиране, а всички събрани материали са предадени на прокуратурата с мнение за формиране на досъдебно произвеждане за закононарушение по работа.

Това сподели през днешния ден шефът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи във Варна Атанас Михов.

Реконструкцията на учебното заведение бе част плана " Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на град Варна " на

обща стойност близо 8.5 млн. лева

Негов началник беше шефът на дирекция " Образование и юношески действия " в община Варна и деятел на локалната организация на ГЕРБ Лилия Христонва.

Обществената поръчка за възобновяване на учебно заведение " Димчо Дебелянов " бе предоставена през 2017 година на бургаското сдружение " Рич 5 ". След серия недостатъци, станали забележими още по време на строителните работи, при започване на февруари т.г. и покривът на учебното заведение стартира да се разрушава, което наложи затварянето му, а учениците минаха на образование онлайн. Администрацията на варненския кмет Иван Портних, която е възложител на публичната поръчка даде инструкции на шефа на учебното заведение Калина Нушева да се оправи със обстановката сама, така както сдружението, което е направило ремонта, не можело да бъде намерено.

По време на конференция през днешния ден зам. регионалният шеф на Варненска област Александър Николов упрекна общинската администрация, че на процедура е абдикирала от решаването на

казуса с тежките недостатъци
станали забележими след ремонта на учебното заведение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР