Икономическа полиция в Кърджали разследва длъжностни лица от общината заради

...
Икономическа полиция в Кърджали разследва длъжностни лица от общината заради
Коментари Харесай

МВР разследва чиновници от община Кърджали заради договор за 215 хил. лв.

Икономическа полиция в Кърджали проверява длъжностни лица от общината поради неизгодна договорка за 215 хиляди лева, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. 

Сключен е контракт с компания за 215 000 лв. с Данък добавена стойност. Предмет на контракта е „ Поддържане на озеленителни площи за необятно публично прилагане на територията на гр. Кърджали “, като съзнателно се дава опция на юридическото лице да получи обилни финансови средства за характерна активност, за която в Община Кърджали действа общинско дружество с назначен личен състав. Договорът и все още е настоящ, като по него е платена към този момент към половината от визираната сума.

Във компанията, която не разполага с нужния човешки запас да извършва отговорностите си по подписания контракт, на работа е назначен общински консултант, работещ на служба „ уредник по труда “, назначени по трудов контракт са единствено две лица на служба „ общ служащ “.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в способената прокуратура. Работата по случая продължава.

Документите за осъществени действия от компанията, въз основа на които са получени заплащания от Община Кърджали, са обект на друга инспекция от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при регионалната дирекция с оглед данни за вероятно осъществено закононарушение по член 212 от Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР