Икономическа полиция е приключила проверката на лесопарк Росенец, където е

...
Икономическа полиция е приключила проверката на лесопарк Росенец, където е
Коментари Харесай

„Икономическа полиция“ е приключила проверката на Росенец, има нарушения

" Икономическа полиция " е завършила инспекцията на лесопарк Росенец, където е лятната резиденция на почетния ръководител на Държавно стопанско предприятие Ахмед Доган. Мнението на проверяващите, е че има данни за осъществено закононарушение - кейовата стена е нанесена в регистрите посредством подправен документ.

Материалите по инспекцията са пратени на прокуратурата, която би трябвало да реши дали да образува следствие.

По случая към този момент се произнесе строителният надзор. Според заключенията им част от кея е издигната без нужните документи.

От Министерство на вътрешните работи показват, че остарелият, по-малък пристан, е бил премахнат от регистрите на 2 септември 2016 година Той е бил с площ 1029 кв. м. Четири години по-късно оборудването още веднъж се появява в регистъра като пристанище, само че с площ от 5 838 кв. м.

Оттам означават, че при параленост на данните, е изяснено, че този документ е формиран на база на направено експертно градивно становище-обследване и разбор на съществуващите строителни структури – брегоукрепителни структури и защитни уреди и съоръжение. На това съображение на тях са очертавани границите и дължината на оборудването, означават от ведомството, като показват, че може да се направи извод, че в констативния нотариален акт са нанесени погрешни данни, което е закононарушение. Този документ е направен на база на градивно мнение, чийто създател е 53-годишен инженер от Бургас.
Съоръжението е благосъстоятелност на компанията " Хермес-Солар ", чиято е и резиденцията на Доган. Едно от оправданията за появяването на новия пристан е, че това е съществуващо от 80-те години на предишния век пристанище. Проверката на строителния надзор обаче откри, че остарелият бетон е бил обрушен и върху него е налят нов. Така пристанището се уголемява, с цел да доближи до днешните си размери.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР