Иконата на Манчестър Сити и Ирландия Ричард Дън и коравият

...
Иконата на Манчестър Сити и Ирландия Ричард Дън и коравият
Коментари Харесай

Още двама потвърдиха участие в Мача на надеждата

Иконата на Манчестър Сити и Ирландия Ричард Дън и коравият бранител от Уелс Джеймс Колинс са следващите две огромни имена, които ще дойдат на " Мача на вярата " на 6 септември от 17 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

Ричард Патрик Дън е роден на 21 септември 1979 година в Дъблин, Република Ирландия. Започва кариерата си в една от най-продуктивните академии в страната - Хоум Фарм, само че едвам 15-годишен е притеглен в школата на Евертън, където става първенец за юноши. Там прави и дебюта си при мъжете.

През пролетта на 2000 година Манчестър Сити заплаща за него 3,5 милиона лири, с цел да изкара близо 10 години с екипа му, като е част от тима, който през 2002 година, събира невероятните 99 точки и вкарва 108 гола за завръщането във Висшата лига. Записва над 300 мача за " жителите ". И до през днешния ден никой не е определян за състезател на сезона на Сити четири пъти, колкото Дън (2005, 2006, 2007, 2008 г.).

На 27 август 2009 година минава в Астън Вила за 5 милиона лири, откакто на неговия пост са привлечени Джулиън Лескът и Коло Туре. И първият му гол с екипа на бирмингамци е във вратата на Сити.

Джеймс Майкъл Колинс е роден на 23 август 1983 година в Нюпорт, Уелс. Започва кариерата си в Кардиф Сити. Избран е за най-хубав млад състезател на Уелс за 2005 година Същата година дружно с колегата си в отбрана Дани Габидон е продаден на Уест Хем за 3,5 милиона лири.

На 1 септември 2009 година подписва за 4 година с Астън Вила и доближава до финала за купата на лигата през 2010 година, изгубен на " Уембли " с 1:2 от Манчестър Юнайтед. На 1 август 2012 година се връща назад в Уест Хем, където е един от любимците на почитателите.

На 30 юни 2018 година става свободен сътрудник и стартира да тренира отново с Астън Вила, като обаче не подписва контракт поради травма в бедрото. На 11 януари 2019 година се озовава в Ипсуич Таун, където играе до отказването си през октомври 2020 година

В националния тим на Уелс записва 51 мача и 3 гола. Участва на европейското през 2016 година

Така двата тима получават съвсем финален тип. В отбора на звездите, който ще бъде воден от Мартин О`Нийл, са удостоверили присъединяване още Гари Кейхил, Максуел, Емил Хески, Юри Джоркаеф, Гарет Бари, Гайска Мендиета, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия, Неманя Видич, Джо Коул, Шей Гивън, Стюърт Даунинг, Ашли Йънг, Ричард Дън и Джеймс Колинс.

Димитър Димитров-Херо ще може да избира от Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров, Мариян Христов, Георги Пеев, Милен Петков, Христо Йовов, Валери Божинов, Илия Груев, Радостин Кишишев, Красимир Балъков, Илиан Илиев, Здравко Здравков, Илиян Стоянов, Димитър Иванков и Росен Кирилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР