IKEA ще спре да отпечатва своя годишен каталог. Причината -

...
IKEA ще спре да отпечатва своя годишен каталог. Причината -
Коментари Харесай

IKEA спира хартиения си каталог. Той излиза в продължение на 70 години

IKEA ще спре да отпечатва своя годишен азбучник. Причината - множеството от клиентите им са минали към онлайн извършване на покупки. Това беше едно от изданията с максимален тираж в света.

През 2016 година каталогът доближи рекордните над 200 милиона броя, които се раздават гратис по семействата допълнително от 50 пазара, в това число у нас.

Първият брой излиза през от 1951 година в тираж 285 хиляди броя и се популяризира в южната част на Швеция. Последният - от 2020 година е внушителните 40 милиона броя. Продажбите на IKEA са се нараснали с 45% през последните дванадесет месеца до август. Това се дължи освен на пандемията, а и е резултат от прекосяване към реклами и продажби в интернет.

Каталогът е заемал огромна част от бюджета за маркетинг. Управляващ шеф в Inter IKEA Systems Конрад Грус декларира, че спестените средства ще се насочат към онлайн маркетинг и други канали, написа Reuters. По думите му компанията работи по ново и по-малко печатно издание, което ще се популяризира от 2021 година в магазините на IKEA, с цел да въодушевява клиентите по какъв начин да обзаведат домовете си.

Каталогът на мебелната компания е бил обект и на разногласия, като този от 2012 година в Саудитска Арабия, където се оказа, че фотосите са манипулирани, с цел да се отстранен от тях дамите, написа още Reuters.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР