Ikea ще изплати общо 110 млн. евро под формата на

...
Ikea ще изплати общо 110 млн. евро под формата на
Коментари Харесай

Ikea ще изплати € 110 млн. бонуси на служителите си

Ikea ще изплати общо 110 млн. евро под формата на бонуси на чиновниците си в целия свят като заплащане за работата им по време на пандемията, заяви през днешния ден Ingka Group, компанията, която ръководи множеството магазини на Ikea.

Групата съобщи, че рецесията с ковид я е принудила да трансферира огромна част от бизнеса си в магазините онлайн. Но продажбите са останали постоянни, защото повече хора по време на изолацията са купували мебели и артикули за дома.
 ИКЕА пуска дълго чакани сбирки тази есен ИКЕА пуска дълго чакани сбирки тази есен
Шведският колос за мебели и обзавеждане ИКЕА пуска на пазара нови и дълго чакани сбирки в колаборация с известни дизайнери и експер...

" Пандемията ни сложи в обстановка, за която мисля, че никой от нас не беше квалифициран ", съобщи пред Агенция Франс Прес Улрика Бисерт, управител в IKEA Retail. " В рамките на две седмици преминахме от най-вече офлайн към онлайн бизнес. "

Холдинговото сдружение, което управлява по-голямата част от магазините на Ikea, Ingka, съобщи, че
бонусите ще бъдат изплатени на чиновниците на всички пазари и ще варират според от заплатите. Те ще бъдат добавени към общите годишни бонуси, които чиновниците получават според от годишните резултати на компанията. Според Бисерт бонусът е признателност към чиновниците за това, че са помогнали клиентите да бъдат обслужвани " по безусловно най-хубавия метод ".

Ingka мина относително добре през Коронавирус рецесията, макар спада на облагата за финансовата си година от септември 2019 година до август 2020 година Според групата  отрицателното влияние на заключването значително е било обезщетено от спомагателните потребителски разноски за обзавеждане на дома.

За последната си финансова година до август 2021 година групата разгласи 6-процентно нарастване на приходите, което се дължи главно на онлайн извършването на покупки. През цялата година франчайзът е следил " по-голямо търсене на мебели за работното място, мебели за открити пространства и решения за депозиране ", вследствие на пандемията и повишаването на отдалечената работа.
 ИКЕА откри първия си магазин от ново потомство в София ИКЕА откри първия си магазин от ново потомство в София
Хубава вест за всички фенове на ИКЕА, за които шведският бранд е знак за многообразие и качество. След 10 години на българския...

Ingka, която би трябвало да разгласява по-подробни резултати на 30 ноември, обаче чака до 2022 година да изпита дефицит заради проблеми с доставките. Групата ръководи 389 магазина на Ikea на 32 пазара по света и има над 170 000 чиновници.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР