Ikea отвори най-големия си магазин в света. Той е във

...
Ikea отвори най-големия си магазин в света. Той е във
Коментари Харесай

Най-големият магазин на Ikea в света отвори врати във Филипините

Ikea отвори най-големия си магазин в света. Той е във Филипините, като новото оборудване е от над 67 000 кв.м. Обектът се намира в Манила и е част от проектите за разширение на колоса в Азия.

Дебютът на Филипините идва макар прогнозите на Ikea за по-трудна година( 2022 г.), поради тапите и скокове на цените на суровините по време на пандемията, заяви Bloomberg.

Откриването на магазина идва на фона на разширеното наличие на Ikea в електронната търговия. Онлайн поръчките съставляват 26% от световните й продажби. Компанията има повече от 460 физически магазина на към 60 пазара в международен мащаб. Ikea възнамерява да отвори още близо 60 места през настоящата финансова година, освен Азия. Плановете са и за местоположения в Южна Америка - в Сантяго, Чили.

" Филипините е добре разрастваща се стопанска система, с растяща междинна класа и среда, която е добра за нас като търговци на дребно на домашно обзавеждане ", съобщи мениджърът на магазина Георг Платцер.

Най-големият магазин на Ikea трябваше да отвори порти през 2020 година, само че отварянето се отсрочи поради рестриктивните мерки в придвижването, провокирани от Covid и спиране на доставките на строителни материали.

Въпреки логистичните компликации и продължителните провокациите, компанията съумя да регистрира рекордни продажби предходната година. Неотдавна основният изпълнителен шеф Джон Абрахамсон Ринг показа визията си да направи Ikea " още по-достъпна ", като по-голяма част от новите артикули ще са в по-нисък ценови сегмент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР