IKEA е на път буквално да затвори емблематична страница в

...
IKEA е на път буквално да затвори емблематична страница в
Коментари Харесай

IKEA спира да издава годишния си каталог

IKEA е на път безусловно да затвори емблематична страница в историята си – колосът за бюджетни мебели взе решение да приключи 70-годишна традиция, като спре да издава каталога си с мултимилионен тираж, отразяващ трендовете в интериорния дизайн.

Причината е фактът, че потребителите от ден на ден пазарят онлайн. През 2016 година изданието доближи пика си от 200 млн. копия, доставени в обектите на веригата на над 50 пазара по света, написа „ Ройтерс “.

Каталогът е оповестен за първи път през 1951 година и е публикуван в южните елементи на Швеция. На неговата корица е столът, кръстен MK. Последното издание, за 2020 година излезе в тираж от 40 млн. копия.

Сега обаче IKEA гледа към цифровото си бъдеще поради измененията в потребителските настройки, една от които все по-честото прибягване към електронно извършване на покупки поради пандемията – към края на август за интервал от 12 месеца компанията е отчела скок на продажбите с 45%.

С годините каталогът е станал „ все по-малко и по-малко значим “ по думите на Конрад Грус, ръководещ шеф на франчайзодателя Inter IKEA Systems, поделение на марката Inter IKEA Group. В продължение на десетилетия той беше едно от най-големите маркетинг старания на компанията. Спестените от него средства ще бъдат пренасочени за промотиране онлайн и посредством други канали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР