ИК Колибри представя Джулия Каминито, новия мощен глас на италианската

...
ИК Колибри представя Джулия Каминито, новия мощен глас на италианската
Коментари Харесай

Италианската писателка Джулия Каминито с първи роман на български

ИК " Колибри " показва Джулия Каминито, новия мощен глас на италианската литература! " Водата на езерото в никакъв случай не е сладка " влиза в българските книжарници на 20 октомври в превод на Толя Радева. " Всеки живот стартира с една жена, моят също… " Така стартира тази комплицирана фамилна драма, в която, както и в живота, макар болката има място и за мигове на благополучие. На брега на античното италианско езеро Брачано, където мирише на кал и мокри пера, се открива семейство Коломбо.

Младата Антония се грижи за четири деца и брачен партньор с увреждания. Вечната ѝ битка с несъвършенствата на света я прави горда и безкомпромисна. Тя възпитава строго единствената си щерка и я учи да разчита единствено на себе си. Малкото червенокосо момиче бързо научава значимите уроци в живота: да бъде мощна, да не се оплаква, да чете книги, да се гмурка в езерото, даже в случай че течението я завлича на дъното, да крие телефона си от майка си в кутия за обувки, а отчаянието си – там, където никой в никакъв случай не може да го откри. Родена през 1988 година, Джулия Каминито приключва политическа философия, работи като редактор за римското издателство " Джулио Пероне " и сътрудничи на разнообразни периодически издания.

Още с дебютния си разказ " Голямото А " ( " Джунти ", 2016) сграбчва вниманието на публиката и печели три значими оценки: " Багута " и " Джузепе Берто " в категория " Първа творба " и " Бранкати " за " Млади дарования ". С романа си " Водата на езерото в никакъв случай не е сладка " ( " Бомпиани ", 2021), Каминито печели премията " Стрега Оф ", както и влиятелната " Кампиело " през 2021 година. Невъзможно е да не бъдеш сграбчен и повлечен от този неизмеримо изискан и зрял разказ. /Надя Теранова, " Тутолибри " /
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР